Begeleid Wonen in Amsterdam

Zelfstandig wonen in Amsterdam, met de ondersteuning die jij nodig hebt.

Vind je het lastig om zelfstandig te wonen in Amsterdam? Bij Multi Plus Zorg bieden we begeleid wonen voor (jong)volwassenen in een ondersteunende en dynamische omgeving. Gelegen in het hart van Amsterdam, is onze faciliteit de ideale plaats voor jou om zelfstandigheid te ontwikkelen met continue ondersteuning van ons gekwalificeerde team.

Wat biedt ons Begeleid Wonen?

Onze woonlocaties in Amsterdam zijn ontworpen met jouw vrijheid en ontwikkeling in gedachten. Je krijgt een eigen kamer of appartement en hebt toegang tot gemeenschappelijke ruimtes waar je kunt socializen met medebewoners. Dit kan variëren van samen koken tot relaxen met een kopje koffie. Onze professionele begeleiders zijn er om je te ondersteunen bij je dagelijkse activiteiten en uitdagingen. Ze helpen je nieuwe vaardigheden te leren en je talenten te ontdekken, waardoor je je potentieel kunt maximaliseren en kunt genieten van een vervullend leven.

Voor wie is Begeleid Wonen in Amsterdam bedoeld?

Ons programma is gericht op (jong)volwassenen die moeite hebben met zelfstandig wonen vanwege lichte verstandelijke beperkingen, gedragsproblemen, of psychiatrische uitdagingen. Wij ondersteunen jou in het hart van Amsterdam, met toegang tot lokale faciliteiten en gemeenschapsdiensten, om de overstap naar zelfstandig leven te vergemakkelijken.

Voor-wie-is-Begeleid-Wonen-in-Amsterdam

Actief deelnemen aan de Amsterdamse samenleving

Onze locaties zijn zorgvuldig gekozen om integratie met de lokale gemeenschap te bevorderen. Dit betekent dat je gemakkelijk zelfstandige uitstapjes kunt maken, zoals boodschappen doen of een bezoek aan een sportclub. We werken samen om te kijken naar passend werk of dagbesteding, waardoor je een zinvolle daginvulling hebt.

Wat kost Begeleid Wonen?

De financiering van begeleid wonen valt veelal onder de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan er een eigen bijdrage gelden, die wordt berekend op basis van je inkomen. Voor meer specifieke informatie, bezoek de website van het CAK of neem contact met ons op.

wat-kost-begeleid-wonen

Begeleid Wonen bij jou in de buurt

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor begeleid wonen bij jou in Amsterdam? Ons cliëntbureau staat klaar om je te informeren over beschikbaarheid en de juiste indicatiestelling. Wij bekijken samen met jou en je familie wat de beste oplossing is.

Veelgestelde vragen over Begeleid Wonen in Amsterdam

Ontdek antwoorden op de meest gestelde vragen over begeleid wonen in Amsterdam. Leer wat begeleid wonen inhoudt, voor wie het bedoeld is, hoe je je kunt aanmelden, wat je kunt verwachten tijdens je verblijf en wat de kosten zijn. Deze sectie biedt duidelijke en gedetailleerde informatie om je te helpen begrijpen hoe wij je kunnen ondersteunen in je streven naar zelfstandigheid. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Begeleid wonen biedt (jong)volwassenen een eigen woonruimte met continue ondersteuning van professionele begeleiders. Het doel is om zelfstandigheid te ontwikkelen in een veilige en ondersteunende omgeving.

Ons programma is bedoeld voor (jong)volwassenen met lichte verstandelijke beperkingen, gedragsproblemen of psychiatrische uitdagingen die moeite hebben met zelfstandig wonen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier, telefonisch of per e-mail. Ons team voert een snelle beoordeling uit om je situatie te evalueren en passende ondersteuning te bieden.

Je krijgt een eigen kamer of appartement, toegang tot gemeenschappelijke ruimtes en persoonlijke begeleiding. We helpen je nieuwe vaardigheden te leren en je dagelijkse activiteiten te structureren.

De kosten vallen meestal onder de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Afhankelijk van je situatie kan een eigen bijdrage gelden, berekend op basis van je inkomen. Bezoek de website van het CAK voor meer informatie.

Samenwerkende partners

Snel in contact?

Heb jij snel hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op.
Bel ons direct

085 485 85 30

Klaar om geholpen te worden?

Heb je direct hulp nodig? Meld je snel en eenvoudig aan voor onze crisisopvang door ons te bellen of het online formulier in te vullen. Wij zorgen voor een snelle reactie om je te ondersteunen in jouw situatie.

Infolijn

085 485 85 30

Openingstijden

07.00 - 17.00

Bel mij terug