Begeleid Wonen

Jouw stap naar zelfstandigheid

Bij Multi Plus Zorg bieden we begeleid wonen speciaal voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen, psychiatrische stoornissen en/of delinquent gedrag. Onze programma’s zijn op maat gemaakt om jou te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en het zelfvertrouwen die nodig zijn voor een onafhankelijk leven. Wij richten ons specifiek op moeilijk bereikbare multiculturele jongeren die vaak buiten de reguliere geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg vallen. Voor acute situaties bieden we ook crisisopvang.

Wat is Begeleid Wonen voor Jongeren?

Begeleid wonen voor jongeren is een vorm van ondersteuning waarbij je zelfstandig woont, maar regelmatig begeleiding ontvangt. Dit kan variëren van hulp bij dagelijkse taken tot intensieve ondersteuning bij persoonlijke doelen en ontwikkeling. Onze professionals staan klaar om je te helpen met onder andere:

Waarom kiezen voor Multi Plus Zorg?

Persoonlijke Aanpak

We begrijpen dat iedereen uniek is. Daarom creëren we een persoonlijk zorgplan dat volledig is afgestemd op jouw behoeften en doelen.

Deskundige Begeleiding

Ons team bestaat uit ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten van zorg en ondersteuning.

Veilige Omgeving

Bij ons woon je in een veilige en ondersteunende omgeving waar je je thuis voelt.

Cultureel Bewust:

We hebben ervaring met het werken met jongeren uit diverse culturele achtergronden en passen onze aanpak hierop aan.

Zelfredzame jongere Begeleid Wonen

Jouw toekomst bij Multi Plus Zorg

Bij Multi Plus Zorg bieden we een uniek begeleid wonen programma voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. We helpen je bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden en bieden ondersteuning op maat. Of je nu te maken hebt met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen, psychiatrische stoornissen of delinquent gedrag, wij staan klaar om je te begeleiden. Ons team is gespecialiseerd in het helpen van moeilijk bereikbare multiculturele jongeren die vaak niet terecht kunnen in de reguliere zorgsystemen.

Aanmeldingsproces en eerste stappen

Het aanmeldingsproces bij Multi Plus Zorg is eenvoudig en duidelijk. Onze deskundigen begeleiden je stap voor stap om ervoor te zorgen dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. We starten met een intakegesprek waarin we jouw specifieke behoeften en doelen in kaart brengen. Vervolgens stellen we een persoonlijk zorgplan op en zorgen we voor regelmatige evaluaties om je voortgang te monitoren en aan te passen waar nodig. Ons cliëntbureau staat altijd klaar om je te ondersteunen, van de eerste aanmelding tot je uiteindelijke zelfstandigheid.
aanmelden-begeleid-wonen

Meer weten of aanmelden?

Ben je nieuwsgierig naar de opties voor begeleid wonen in jouw omgeving? Wij staan klaar om je te informeren over de beschikbaarheid en de juiste indicatiestelling. Samen met jou en je familie zoeken we naar de beste oplossing.

begeleid-wonen-amsterdam

Vind je het lastig om zelfstandig te wonen in Amsterdam? Wij bieden jongeren een warme en ondersteunende plek om te groeien. In Amsterdam helpen we je op weg naar zelfstandigheid.

In het hart van Almere helpen we je op weg naar zelfstandigheid. Ons team van deskundige begeleiders staat voor je klaar om je te ondersteunen bij het vinden van je weg naar een zelfstandig leven.

Veelgestelde vragen over Begeleid Wonen

Vind antwoorden op de meest voorkomende vragen over begeleid wonen. Ontdek wat begeleid wonen precies inhoudt, voor wie het geschikt is, hoe je je kunt aanmelden, wat je kunt verwachten tijdens je verblijf en wat de kosten zijn. Deze sectie geeft heldere en gedetailleerde informatie om je te helpen begrijpen hoe wij je kunnen ondersteunen bij je weg naar zelfstandigheid. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Begeleid wonen betekent dat je zelfstandig woont, maar ondersteuning krijgt bij dagelijkse taken en persoonlijke ontwikkeling. Onze professionals helpen je bij het opstellen van een persoonlijk zorgplan, budgetbeheer, sociale vaardigheden, gezondheidszorg en werk- of studiebegeleiding.

Begeleid wonen is bedoeld voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking, gedragsproblemen, psychiatrische stoornissen of delinquent gedrag. Het programma is speciaal afgestemd op moeilijk bereikbare multiculturele jongeren die vaak niet binnen de reguliere zorg passen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier, telefonisch of per e-mail. Ons team voert een snelle beoordeling uit om je situatie te evalueren en passende ondersteuning te bieden.
De kosten van begeleid wonen variëren afhankelijk van je persoonlijke situatie en de benodigde zorg. Vaak worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars of gemeentelijke regelingen. Ons cliëntbureau kan je meer informatie geven over de financiële aspecten en eventuele vergoedingen.

De kosten vallen meestal onder de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Afhankelijk van je situatie kan een eigen bijdrage gelden, berekend op basis van je inkomen. Bezoek de website van het CAK voor meer informatie.

Samenwerkende partners

Snel in contact?

Heb jij snel hulp nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op.
Bel ons direct

085 485 85 30

Klaar om geholpen te worden?

Heb je direct hulp nodig? Meld je snel en eenvoudig aan voor onze crisisopvang door ons te bellen of het online formulier in te vullen. Wij zorgen voor een snelle reactie om je te ondersteunen in jouw situatie.

Infolijn

085 485 85 30

Openingstijden

07.00 - 17.00

Bel mij terug