Woonbegeleider mbo-4

Sluit je aan bij ons team van toegewijde professionals en maak een verschil in de levens van jongeren en gezinnen. Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van cliënten met complexe en intensieve zorgvragen. Je werkt onder supervisie van de SKJ-geregistreerde professional en het team van gedragswetenschappers. Je begeleidt de cliënt bij hun persoonlijk, sociaal en maatschappelijk functioneren. Je observeert, verzorgt, begeleidt en stimuleert de cliënten die beschermd of begeleid wonen. Bouw mee aan een betere toekomst en laat je hart spreken in je werk.

Over MPZ

Multi Plus Zorg (MPZ) is een kleinschalige, multiculturele zorginstelling voor jeugdigen en (jong)volwassenen met onder andere een licht verstandelijke beperking en bijkomende (complexe) problematiek (met een justitieel verleden). MPZ heeft locaties in ‘t Gooi en in Amsterdam. Wij bieden ambulante begeleiding, begeleid en beschermd wonen, crisiszorg en behandeling. Vanuit de Jeugdwet, WMO, Wlz en forensische zorg 18+. MPZ biedt deze zorg om de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven te vergroten. 

Wij zijn een cultuur sensitieve zorgorganisatie. Wij maken ons sterk voor jongeren en jongvolwassenen die zich vaak niet meer gezien of gehoord voelen in de maatschappij. Op basis van onze kernwaarden en een sterk “WIJ” gevoel, bieden onze bevlogen medewerkers kwalitatieve zorg binnen verschillende fases in hun leven. Door aan te sluiten bij de belevingswereld van jeugdigen en (jong)volwassenen realiseren wij ontwikkeling. Wij denken en handelen regelmatig “out of the box” en bieden op respectvolle wijze maatwerk, zodat wij doorbraken realiseren in de meest complexe situaties en goede resultaten boeken.

Functie Omschrijving

Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van cliënten met complexe en intensieve zorgvragen. Je werkt onder supervisie van de SKJ-geregistreerde professional en het team van gedragswetenschappers. Je begeleidt de cliënt bij hun persoonlijk, sociaal en maatschappelijk functioneren. Je observeert, verzorgt, begeleidt en stimuleert de cliënten die beschermd of begeleid wonen. Je zorgt ervoor dat de cliënten zich thuis voelen in hun eigen woonomgeving. Dit alles op basis van het hulpverleningsplan, dat per cliënt is opgesteld. In de functie van begeleider werk je in nauw teamverband met collega’s en heb je contact met ketenpartners (zoals andere hulpverleners) en familie van de cliënt om de begeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is het verzorgen van een goede rapportage een dagelijkse taak. Belangrijk is dat je bekend bent met het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking en (complexe) gedragsproblematiek (met een justitieel verleden).

Functie eisen

Als begeleider word je ingezet op verschillende diensten van één of meerdere woonvoorzieningen. Hierin verwachten wij van jou een flexibele houding en het vermogen om zaken snel op te pakken. De diversiteit van de cultuur sensitieve doelgroep binnen de verschillende woonvoorzieningen kan sterk variëren en het is daarom van belang om stevig in je schoenen te staan.

Aanbod

Sollicitatieformulier

screenshot-oude-website
Nieuwe look, vertrouwde ervaring!
We hebben onze website vernieuwd om uw ervaring te verbeteren. Ontdek de frisse updates en geniet van het vertrouwde gemak. Klik gerust rond en laat ons weten wat u ervan vindt!